U heeft een huis gekocht en gaat binnenkort verhuizen, spannend! Mogelijk bent u een beetje geschrokken van de kosten van een verhuizing. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op een verhuizing. Graag delen we enkele bespaartips met u.

Een verhuiskostenvergoeding

In sommige gevallen kunt u aanspraak maken op een verhuiskostenvergoeding, bijvoorbeeld als u moet verhuizen als gevolg van een renovatie of sloop van uw woning. Of als uw huur stopt omdat uw verhuurder een geldend bestemmingsplan wilt uitvoeren. Bekijk of u recht heeft op verhuiskostenvergoeding en op hoeveel vergoeding u recht heeft.

Familie, vrienden en collega’s

Huur een verhuisbusje en schakel de hulp van vrienden, familie en collega’s in op de verhuisdag. Deze extra handen maken het wellicht overbodig om een verhuisbedrijf in te huren. Huurt u alsnog een verhuisbedrijf in, bijvoorbeeld omdat het om een grote verhuizing met zware objecten gaat, dan zullen zij sneller klaar zijn.

Kunt u zelf de daadwerkelijke verhuizing niet uitvoeren? U kunt al besparen door de verhuisdozen zelf in en uit te pakken. Hierdoor zijn de verhuizers sneller klaar en voorkomt u extra kosten bij het desbetreffende verhuisbedrijf.

Verhuis niet in het weekend

Veel verhuisbedrijven hanteren weekendtoeslagen vanwege de grote vraag naar verhuizers in het weekend. Zodoende is het in veel gevallen goedkoper om te verhuizen op een doordeweekse dag. Vaak bespaart u hier minimaal wel 25% mee. Uiteraard verschilt dit per verhuisbedrijf.

Vergelijk meerdere offertes

De laatste, maar zeker niet de minst belangrijke tip, is om meerdere offertes bij verschillende verhuisbedrijven uit te vragen en deze te vergelijken. Een kleine moeite waarmee veel bespaart kan worden!