Van der Helm & Co kent een lange historie, zowel in Hilversum als in het makelaarsvak van aankoop, verkoop en taxatie. Al in 1956 is door makelaar Steenbeek de basis gelegd. Eerst aan de Loosdrechtseweg, later op de huidige locatie aan het begin van de Gijsbrecht van Amstelstraat. Op deze locatie heeft Pieter van der Helm de makelaardij in 1971 voortgezet. In de eerste jaren samen met een compagnon en vanaf 1985 zelfstandig als Van der Helm Makelaars.

Kraamkamer Gooise makelaardij

Als toonaangevend makelaar in Hilversum en de regio heeft Van der Helm veel kennis gedeeld. Heel veel collega's hebben bij hem het vak geleerd. Van der Helm Makelaars was een soort kraamkamer van de Gooise makelaardij. Na een prachtig werkzaam leven als makelaar overleed Pieter van der Helm in 2012. Zoon Marc was net voor de eeuwwisseling in dienst getreden van het kantoor en aarzelde ondanks de lastige tijd geen moment om het kantoor voor te zetten onder de naam Van der Helm & Co. Makelaars. Marc is zeer gemotiveerd om de beste deals voor zijn klanten te sluiten! Naast gedegen vakopleidingen en jarenlange ervaring doet hij dit met behulp van alle mogelijkheden die in deze multimediale tijd van dienst kunnen zijn!

Paplepel

Het makelaarschap is makelaarszoon Marc van der Helm met de paplepel ingegoten. Als jong ventje reed hij met zijn vader mee in de auto door 't Gooi om onderweg de prijzen van huizen te raden. Het ging de makelaar in spé niet onaardig af! Na zijn middelbare school en studie in Utrecht is er voor Marc maar een vak mogelijk: makelaar! Marc is in 1998 bij het familiebedrijf begonnen aan zijn droombaan. Vandaag de dag is hij nog net zo bevlogen als toen en gaat geen uitdaging uit de weg.