Natuurlijk wilt u bezoekers tijdens het open huis graag een goed gevoel geven wanneer zij uw huis komen bezichtigen. Een eerste indruk is altijd belangrijk en daarbij wilt u uw woning onderscheiden van vergelijkbare woningen waar bezoekers wellicht ook op bezoek gaan. Zorg er daarom voor dat u goed voorbereid bent op deze dag.

Voordat uw open huis begint

Graag attenderen wij u op een aantal punten voordat de open huis begint. Zorg voor een verzorgde tuin. Uw tuin is een soort visitekaartje van uw huis en is een belangrijk punt voor de bezoeker. Het verkoop klaar maken van uw tuin is daarom een belangrijke actie. Kijk daarna even naar de buitengevel van de woning of deze er netjes en verzorgd uitziet.

Zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Leg zoveel mogelijk persoonlijke spullen uit het zicht. Let op dat het ook weer niet té strak en netjes is, anders wekt uw woning onbedoeld een ongezellige indruk. Zorg ervoor dat er accessoires zoals kussens, kaarsen en bloemen aanwezig zijn. Let er wel op dat het niet te veel wordt.

Geef uw woning een prettige geur. Laat uw woning goed doorluchten. Geuren waar jij misschien aan gewend bent (sigaretten, huisdieren), kunnen voor andere onprettig zijn. Plaats lekkere geuren in uw huis.

Licht zorgt voor ruimte. Zorg voor voldoende licht. Doe de gordijnen open en de jaloezieën omhoog. Wanneer er in uw woning voldoende licht is, ogen de ruimtes ruimer. Dit is een pluspunt tijdens de rondleidingen.

Op de dag van het open huis

  • Plak de sticker van het open huis op uw te koop bord.
  • Geef het bezoek de tijd om rustig rond te kijken.
  • Geef eerlijk antwoord op de vragen. Bij twijfel altijd doorverwijzen naar uw makelaar.
  • Verwijs bij interesse en/of een bod ook ten alle door naar uw makelaar.
  • Wees vriendelijk, geïnteresseerd.
  • Leg voldoende brochures van uw woning klaar.
  • Noteer de gegevens van de geïnteresseerde.