Een hogere verkoopkans door een opgeruimd huis

Er kan wel gesteld worden dat een opgeruimd huis één van de belangrijkste dingen is voor de potentiële kopers die tijdens een bezichtiging jouw huis komen bezoeken. Wanneer je woning goed schoongemaakt is maakt deze meer indruk op de bezoekers. Zorg ervoor dat al je prullaria en persoonlijke spullen op geruimd en uit het zicht zijn om een betere indruk op de bezoekers te maken.

Checklist voor een bezichtiging

Waar moet je al je persoonlijke spullen laten, hoe houd je het schoon en waar moet je aan denken bij een bezichtiging? Wij hebben 8 tips op een rijtje gezet zodat jouw woning een stuk aantrekkelijker wordt:

Tip 1: Zet de ramen open voor frisse lucht;

Tip 2: Doe met de vuilniszak een rondje door het huis;

Tip 3: Geef ieder voorwerp een vaste plek en leg deze daar telkens weer terug;

Tip 4: Bepaal ook of je deze voorwerpen vaak gebruikt. Zo niet, berg ze op;

Tip 5: Zorg ervoor dat grote oppervlakten leeg zijn;

Tip 6: Heb je te veel accessoires? Maak een keuze, en ruim de rest op. Op deze manier kan je ook af e toe omwisselen wat je neerzet;

Tip 7: Vul een emmer met sop en pak je afstofdoek;

Tip 8: Stofzuigen en dweilen. Zorg er voor dat alles goed schoon is!

Eventueel zou je ook de ramen kunnen lappen en de badkamer en wc schoon kunnen maken. Dit zorgt voor een frisse geur en een nettere uitstraling. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan is de kans ook groot dat je de volgende keer minder hoeft te doen. Hou je huis schoon en ruim gelijk op. Zo hoopt de troep zich niet op. Met deze tips kom je weer dichterbij een snelle verkoop van jouw huis!